Ibland för livet med sig de mest oväntade vändningar – vilket kan vara ganska spännande! En sådan vändande vind förde mig in genom dörren till Lakritsroten 2009. Det var visserligen inte oväntat att jag skulle jobba i butik. Jag har trots allt arbetat inom detaljhandelsförsäljning större delen av mitt yrkesliv.

Nej, det oväntade var att jag egentligen inte tyckte om lakrits.

Men det fick jag snabbt äta upp, i dubbel bemärkelse. För vilken värld öppnade sig inte bakom denna dörr! Lakrits kommer nämligen i många smaker och former: från den sötaste jordgubbs- och lakritskulan till rejäla rålakritspastiller och krispiga lakritsskorpor. För många för att kunna motstå!

Min entusiasm för lakrits och dess användbarhet sedan dess fört mig vidare i smakernas tillvaro. Nu delar jag med mig av min kunskap och kärlek till det svarta guldet på provningar och utbildningar.

Med kännedom om tillverkning, grossist- och butiksförsäljning anpassar jag mitt material till såväl professionella lakritsombud som enskilda lakritsfantaster. Och på vägen har jag rentav botat en och annan lakritsrädsla.